Vissza a főoldalra    Vissza a PIC mikrovezérlők főoldalra

 


PIC demonstrációk kezdőknek, tanulóknak


 

      Ezen az oldalon néhány egyszerű, de hatásos áramköri megoldás kerül bemutatásra. Abból a célból, hogy az eddig idegenkedő kezdő és haladó amatőröket, valamint a szakterületen tanuló diákokat ráébressze a mikrovezérlők alkalmazásában rejlő óriási lehetőségekre és az alkalmazás egyszerűségére.
      Az ismertetett áramkörök könnyen - szakmai vezetővel előképzettség nélkül is - megépíthetőek és előre felprogramozott mikrovezérlővel ellátva azonnal működőképesek. Az áramkörök a programozási fogások elsajátítását segítő kísérletek alapjául is szolgálhatnak, valamint tudatosítják a CMOS technológiájú alkatrészek különleges kezelési alapelveit.
      A következő táblázat az elkészíthető eszközöket mutatja be:

PICD-1
Fejlesztés alatt!
Demonstrációs áramkör a mikrovezérlős áramkörök kompaktságának és a szoftveres PWM vezérlés hatásosságának bemutatására. Egy vegyes (felületre szerelt és fúrt) technológiával készült, hat kivezetéses PIC10F2xx mikrovezérlőre épülő fénytechnikai megoldás, amely egy három színű LED egyes szegmenseinek fényerővezérlésével hoz létre folyamatos színátmeneteket.

PICD-2


2006.06.12.
Demonstrációs és kísérleti áramkör a mikrovezérlővel felépített vezérlő áramkörök egyszerűségének, sokoldalúságának és hatásosságának bemutatására. Egy nyolc kivezetéses PIC12F50x mikrovezérlőre épülő fénytechnikai áramkör, amely egy nyomógombot és öt LED-et tartalmaz. A foglalatba helyezett FLASH programmemóriájú mikrovezérlő külső programozó készülékben tetszőleges programmal látható el, így az áramkör segíti a programozási alapismeretek gyakorlatban történő elsajátítását. A leírás tartalmaz három hatásos bemutató programot is, amellyel az áramkör lehetőségei szemléltethetők.
Fejlesztés alatt!
PICD-3
2006.08.26.
Demonstrációs és kísérleti áramkör a mikrovezérlővel felépített vezérlő áramkörök egyszerűségének és hatásosságának bemutatására. Egy 28 kivezetéses PIC16F57 mikrovezérlőre épülő fénytechnikai áramkör, amely egy nyomógombot és egy 7x12-es LED-mátrixot tartalmaz. A foglalatba helyezett mikrovezérlő átprogramozása, az áramkör ICSP csatlakozóján keresztül, beépített állapotban is elvégezhető. A leírás tartalmaz néhány hatásos bemutató programot is, amellyel az áramkör lehetőségei szemléltethetők.

 

Vissza a lap tetejére

 

Vissza a főoldalra    Vissza a PIC mikrovezérlők főoldalra