Vissza a főoldalra    Vissza a PIC főoldalra

<< Előző oldal   Vissza a tartalomjegyzékhez   Következő oldal >>

 


11.2.3. Alacsony feszültségű programozás


      Az alacsony feszültségű programozás (LVP - Low Voltage Programming) lehetősége csak a legújabb mikrovezérlő típusokba van beépítve, megtartva emellett a hagyományos programozási eljárást is. Az LVP be van építve a PIC16F87x, PIC16F87xA, PIC16F62x, PIC16F62xA, PIC16F648A, PIC16F87, PIC16F88 és PIC16F81x mikrovezérlőkbe.
      Az alacsony feszültségű programozás során nincs szükség külön programozó feszültségre, így ez az üzemmód különösen alkalmas az áramköri környezetben történő programozáshoz.
      Az alacsony feszültségű programozási mód a mikrovezérlő konfigurációs szavában elhelyezett LVP vezérlő bittel tiltható, illetve engedélyezhető. Ha az LVP értéke "1", akkor az üzemmód engedélyezett. Mivel a konfigurációs szó vezérlő bitjei programozatlan, illetve törölt állapotban "1" értékűek, a felsorolt mikrovezérlő típusoknál az LVP üzemmód engedélyezett állapota az alaphelyzet. Az alacsony feszültségű programozási üzemmód letiltása az LVP bit "0"-ra állításával lehetséges, amelyet a hagyományos magas feszültségű programozási üzemmódban kell elvégezni.
      Az alacsony feszültségű programozási üzemmód aktív állapotában egy általános I/O kivezetés (általában az RB3) működik PGM programozási mód kiválasztó bemenetként, amely természetesen már nem használható fel I/O feladatokra.
      Az alacsony feszültségű programozási üzemmódba való belépés a tápfeszültség PGM, majd bemenetre kapcsolásával lehetséges. Az LVP üzemmódba való be- és kilépés menetét mutatja be a következő ábra.

Alacsony feszültségű programozási üzemmód aktivizálása
11.2.3-1. Ábra

  Tudomány és Technika (test@t-es-t.hu)


 

<< Előző oldal   Vissza a tartalomjegyzékhez   Vissza a lap tetejére   Következő oldal >>

Vissza a főoldalra    Vissza a PIC főoldalra