Vissza a Főoldalra   Vissza a Tartalomjegyzékhez   Vissza a Számítástechnika történet oldalra

Portia Isaacson a meghívott előadók között a tokiói alkalmazási konferencián

      A Japán Elektronikai Ipar Fejlesztői Szövetsége (JEIDA - Japan Electronic Industry Development Association) november 16-tól 18-ig mikroszámítógép alkalmazási konferenciát (Microcomputer Applications Conference) tartott Tokióban, amelyen az oktatási és szociális alkalmazásoktól kezdve a gyártósablon készítésig és az illesztő áramköri szabványok témaköréig terjedő széles skálán hangzottak el szoros menetrend szerinti előadások.
      Az egyik témakör meghívott előadói között volt Dr. Portia Isaacson, a Dallas-környéki Micro Stores társtulajdonosa és az ACM Special Interest Group on Personal Computing elnökségi tagja. Az előadásának címe a "Számítógép, mint hobbi" volt. A személyi számítógépek témakört még két nagyobb témacsoport is tartalmazta, amik keretében a háztartási alkalmazásokkal, a számítógép klubokkal, az emberi környezettel és pihenéssel kapcsolatos témák kerültek szóba.
      További előadáscímek: "Társadalom és mikroszámítógépek", "Mikroszámítógép architektúrák" és "Mikroszámítógépek és fogyatékosság".

The Intelligent Machines Journal 1. szám, 1978.12.11., 2. oldal
(Fordítás: Cs. Sz. I.)


Vissza a lap tetejére

    Tudomány és Technika (test@t-es-t.hu)