Vissza a Főoldalra   Vissza a Tartalomjegyzékhez   Vissza a Számítástechnika történet oldalra

Charles Tandy (Radio Shack) 60 évesen elment közülünk

      A hatvanéves Charles David Tandy, a Tandy Corporation (a Radio Shack üzletlánc anyacége) igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója 1978.11.04-én álmában, szívrohamban hunyt el.
      Tandy 1918-ban született a texasi Brownsville-ben, vásárolt egy kis családi bőripari vállalkozást, amelyet egymilliárd dollár feletti éves forgalmú nemzetközi szintű céggé fejlesztett. Az évek során a Tandy Corporation által alapított két másik vállalatnak, a Tandycraft Inc.-nek és a Tandy Brands Inc.-nek köszönhetően Charles Tandy egyike lett az első cégtulajdonosoknak, akiknek a családneve egyidőben kétszer is szerepelt a New Yorki Tőzsdén és egyszer az Amerikai Tőzsdén.
      Ma a Tandy Corporation elsődlegesen a több, mint 6500 észak-amerikai Radio Shack üzlet és viszonteladó koordinálását végzi Western Hemisphere-ben és a közel 500 tengerentúli áruház felügyeletét látja el Tandy International Electronics néven. Tandy 1963-ban vásárolta meg a gyengén működő Radio Shack üzletláncot, amely ekkor kilenc üzletből állt a Boston, Massachusetts területen. A Tandy Corporation Radio Shack részlegének vezérigazgatója lett.
      1976 októberében az "év üzletemberének" kiáltották ki és bekerült az "üzleti élet hírességeinek csarnokába" (Business Executives' Hall of Fame). Korábban, akkor részesült a szakterületén kívüli elismerésben, amikor a Fort Worth Advertising Club éves "Dátumvonal Díjával" (Dateline Award) jutalmazták.

Charles David Tandy (Texas Christian University Photo Archives)

The Intelligent Machines Journal 1. szám, 1978.12.11., 1. oldal
(Fordítás: Cs. Sz. I.)


Vissza a lap tetejére

    Tudomány és Technika (test@t-es-t.hu)